Biografija

Krojačica visoke mode, vlasnica brenda LidaMard i direktorica Modnog krojačkog Ateljea LidaMard.me doo iz Kotora
Lida Marđonović

Zdravo,

 

Ja sam Lida Marđonović, krojačica visoke mode, vlasnica i direktorica Modnog krojačkog ateljea LidaMard.me doo iz Kotora i potpredsjednica Udruženja krojačica visoke mode Crne Gore. 

 

Rođena sam 06.05.1972. godine u Kosovskoj Kamenici. Krojački zanat sam naučila u najužoj porodici od majke Biljane i najstarije sestre Snežane. Sašiti ljetnu haljinu, svečanu košulju ili lepršavu suknju bila je najuobičajenija stvar u našoj kući.

 

Iako sam završila za pedijatrijsku sestru u Prištini i upisala višu medicinsku školu u Beogradu, nikada nisam prestala da kreiram i šijem garderobu za sebe i sestre. Noć uoči svog crkvenog vjenčanja odlučila sam promijeniti haljinu i sašila sam novu vjenčanicu svijetlo plave boje kako bi se slagala sa nebom i morem koji okružuju otok i crkvu Gospe od Škrpjela kod Perasta.

 

U pauzama porodičnih obaveza usavršila sam modni dizajn slijedeći uputstva i principe čuvene dizajnerke Helen Joseph-Armstrong. Kada je naše četvrto dijete krenulo u školu, odlučila sam se profesionalno posvetiti hobiju iz djetinjstva. 15. jula 2013. godine osnovala sam Modni krojački atelje LidaMard.me doo u svojoj radnoj sobi na Ljutoj u Kotoru. Odlučila sam stvoriti sopstveni brend LidaMard, koji predstavlja akronim od mog imena i prezimena. 

 

 

Moja misija je da omogućim svojim partnerkama (m/ž) da pronađu ili unaprijede svoj individualni stil oblačenja na najjednostavniji, najsavremeniji i najpristupačniji mogući način kako bi bile zadovoljne sobom i svojim izgledom.

Moj moto glasi: Outfit bez granica. Poželi i obuci. Dobiješ što vidiš. U poslu mi pomažu suprug Boris i djeca Ruđer, Roko, Rino i Lorena.

 

Lida Marđonović

Mob|Viber|WhatsApp: 069 53 52 52